Executive Coaching

Az Executive Coaching a fejlesztési eszköztár egyik legdinamikusabban fejlődő eleme világszerte. A szervezetek felismerték, hogy a tehetségek megtartása és fejlesztése kulcsfontosságú előny a globális versenyben. Egy közelmúltban végzett kutatás szerint a felsővezetők 33%-a nem a hozzáértés hiányossága miatt vall kudarcot munkája során, hanem alacsony interperszonális hatékonysága miatt.

Miben nyújt újat a Executive Coaching? A modell erőssége a navigáció, amelynek kiindulópontját egy 360 fokos felmérés és ennek alapján készített – egyénre, csapatra és szervezetre kiterjedő – helyzetértékelés adja. Ezután következik az iránykijelölés, vagyis a célok meghatározása, melyhez vezető út az iránytű égtájain keresztüli navigációval valósul meg. A 8-10 alkalomból álló folyamat egyedisége, hogy ötvözi a coaching, mentorálás, tanácsadás és szervezetfejlesztési módszereket. A mérhetőséget biztosítja, hogy lezárásként egy újabb 360 fokos visszamérés és értékelés készül, melyet minden érdekelt (a coach, az ügyfél és a megbízó) megkap.

Brossúránkat innen letöltheti.

Előzetes konzultáció / szükséglet felmérés

Díjmentes konzultációs lehetőséget biztosítunk, mely során szakértőink segítenek beazonosítani, megfogalmazni a legfontosabb fejlesztési célokat, területeket, majd összeállítani a cége valós szükségleteihez tökéletesen illeszkedő fejlesztési folyamatot.

+ Kapcsolat